Register now

Pacific Heights Orewa

Pacific Heights Orewa

The Kiwi Dream has become harder to find – so we decided to develop it ourselves.

Positioned in the rolling hills above Orewa, Pacific Heights offers a contemporary design-led environment within New Zealand’s stunning native landscape. The development's topography provides wide outlooks throughout the site, including many north facing sections with stunning sea views.

Land lots are positioned around a system of gullies and streams south of the Alice Eaves Scenic Reserve, the area retains a rural character. 

 It’s the best of the Kiwi dream, made possible through clever, stylish master planning.

 

About the development

About the development

  • The area centres around 8.5 hectares of trees and shrubs, classified as a Ecological Reserve. We have been made to preserve the protected bushland within the site and open it up for public use.
  • The  Nukumea Stream flows through the area along with a pedestrian bridge crossing designed in consultation with local iwi, and will reference the kokopu (the native fish present in the water).
  • Large tracts of new native trees and shrubs have been planted along the stream banks, with species that provide food for native birds prioritised.
  • DOC-style tracks are being installed, providing access to two carefully upgraded water courses (each over 180m in length)
  • Orewa Beach is approximately 20 minutes’ walk away via Alice Eaves Scenic Reserve, or a five minute drive via West Hoe Heights Rd.
About the site amenities

About the site amenities

  • Local commercial shops are positioned close to the main entrances of the subdivision and a childcare facility will be situated near the West Hoe Heights Road entrance to the east.

  • The centrally located open space is aligned with these activity nodes and is connected to them via an east-west pedestrian/cycling path.

  • The purpose of this connection is to encourage active transport (walking and cycling) and provide opportunities for community engagement and to foster a sense of community and identity.
About the lots

About the lots

  • The slopes within Pacific Heights mostly face north, allowing for maximum overall sunlight exposure.
  • Coastal views from the highest points of the site contribute to visual amenity and value. This is also true of lots facing north towards the scenic reserve, and west towards the afternoon sun.
  • Lots are defined to have only one public face to ensure privacy and quality outlook.
  • Larger lots (400m2 and above) are located at the site’s boundaries, to create a better interface between neighbouring properties of more conventional suburban lots (around 600m2) and the proposed smaller lots at the centre of the site.
  • To encourage walking, cycling and social interaction, the number of rear lots are kept to a minimum.
  • Apartments and terraces are located in the lower land at the centre of the site, next to the central open space to compensate for their lack of private outdoor living areas.
Like the sound of life in Pacific Heights?